Tips voor Corporate Team Building

Het managen en motiveren van uw medewerkers is geen sinecure, zeker niet als 43 procent van de medewerkers buiten kantoor werkt. Maar als u wilt dat uw bedrijf floreert, is dat een noodzaak.

Een van de beste manieren om dit te bereiken is door uw medewerkers, inclusief uw contractors en freelancers, het gevoel te geven deel uit te maken van een team. Begin met deze acht tips om een meer inclusieve sfeer te creëren.

1. 1. Kies en gebruik de juiste communicatiemiddelen.
Er zijn honderden tools die de communicatie met uw medewerkers gemakkelijk maken. Dit omvat alles van telefoon, e-mail, sms, direct messaging en videoconferencing tot projectmanagementsystemen.

Het maakt niet uit welke tools u kiest, zorg ervoor dat uw team dezelfde technologie gebruikt en weet hoe het deze goed kan gebruiken. Ze moeten ook op de hoogte zijn van de protocollen rond het gebruik van deze tools. Bijvoorbeeld, het verzenden van gevoelige informatie via e-mail zonder gebruik te maken van end-to-end encryptie is een grote no-no.

Zorg er ook voor dat u één-op-één tijd met elk van uw medewerkers plant – fysiek of virtueel. Het is een eenvoudige en effectieve manier om u te laten zien dat u er echt om geeft. Ook als u medewerkers op afstand hebt die wekelijkse vergaderingen bijwonen, geef ze het gevoel dat ze daadwerkelijk aanwezig zijn; het opzetten van een tafel voor een stoel, zodat ze “een plaats aan de tafel” hebben via video kan een lange weg gaan in de richting van het maken van het gevoel dat ze inbegrepen zijn.

Gerelateerd: Het beheer van de onzichtbare werker

2. 2. Geef werknemers de bevoegdheid om belangrijke beslissingen te nemen.
3. Om een werknemer te laten zien dat u oprecht vertrouwen en respect heeft voor zijn mening, laat u hem beslissingen nemen die van invloed zijn op de cultuur en de toekomst van uw bedrijf. Door teamleden te laten belonen en elkaar te begeleiden of door een werknemer te laten beslissen welke leverancier u zult gebruiken, kunt u hen ertoe aanzetten om verder initiatief te nemen en op hun eigen oordeel te vertrouwen.

Naarmate uw bedrijf groeit, zult u meer werk moeten delegeren aan anderen; dit is een belangrijke eerste stap in de training van uzelf om de dingen op uw manier te doen, en het is een eerste stap in de richting van het trainen van uw teamgenoten om het vertrouwen te hebben om die taken zonder u uit te voeren.

Gerelateerd: Moet je dat delegeren? Een uitgebreide handleiding

3. 3. Stimuleer elke persoon om bij te dragen tijdens de vergaderingen.
We zijn allemaal in vergaderingen geweest wanneer de drang om te spreken toesloeg, alleen om te zwijgen. Uiteindelijk krijg je het gevoel dat je stem niet gewaardeerd wordt. Als leider kunt u dat voorkomen door uw medewerkers aan te moedigen deel te nemen aan vergaderingen.

Bereid uw vergaderingen dienovereenkomstig voor door ze kort en gefocust te houden. Geef uw team van tevoren al het relevante materiaal en kies productieve tijden van de dag, zoals 10 uur ‘s ochtends of 13.30 uur ‘s middags.

Wijs de deelnemers aan de vergadering specifieke taken toe zodat ze betrokken blijven, en vraag regelmatig om feedback, nodig vragen uit en maak uw vergaderingen interactief. En als u moeite heeft om iedereen te laten meewegen, gebruik dan uw overtuigingskracht. Laat de aanwezigen “ja” zeggen door iedereen direct vanaf het begin akkoord te laten gaan met iets. Luister actief, wees empathisch en laat mensen hun ideeën “eigen” maken.

Maar dat betekent niet dat alles gladjes zal verlopen. Verwacht te onderhandelen. Pak de minst belangrijke zaken eerst aan om ze uit de weg te ruimen, maar houd informatie beschikbaar en blijf open voor compromissen. Navigeer het team naar de uiteindelijke beslissing of het uiteindelijke resultaat. Bied minder keuzes aan, neem een stemming of overweeg zelfs om de vergadering op een vrijdag te houden, zodat u de discussie snel kunt opschuiven.

Gerelateerd: Wetenschap heeft enkele suggesties om vergaderingen productief te maken

4. 4. Bevorderen van vriendschappen op de werkplek.
Volgens Adam Grant, professor aan de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania, brengen banen meer voldoening als ze werknemers de kans geven om vriendschappen te sluiten; hij merkte op dat uit onderzoek is gebleken dat groepen vrienden beter presteren dan groepen bekenden. Dat is waarschijnlijk omdat vrienden een dieper vertrouwen hebben en een gevestigd belang in elkaars succes.

Om vriendschappen op de werkplek te bevorderen, geef je je team de kans om niet-werkdingen te bespreken, zoals weekendplannen of dingen waar ze opgewonden over zijn. Door goede gevoelens naar het kantoor te brengen, kunt u meer goede gevoelens binnen uw vier muren kweken.

Creëer ook gedeelde activiteiten die uw team in staat stellen om met elkaar in contact te komen. Samen trainen, op retraite gaan, samen dineren of vrijwilligerswerk doen kunnen allemaal bindende ervaringen zijn; het vieren van persoonlijke gebeurtenissen, zoals verjaardagen en babydouches, kan ook kameraadschap opbouwen.

Om ervoor te zorgen dat nieuwe medewerkers in de plooi worden gebracht, lanceer je een buddyprogramma om bestaande medewerkers de touwen te laten zien. En om alle medewerkers te laten profiteren, kunt u silo’s afbreken zodat uw team effectiever kan samenwerken aan projecten – als medewerkers elkaar niet herkennen, is het onwaarschijnlijk dat ze vriendschappen zullen ontwikkelen.

Gerelateerd: 4 Manieren Bedrijven Bevorderen Productieve Medewerker Vriendschappen

5. 5. Herkennen van de bijdrage van elke werknemer.
In plaats van een taak toe te wijzen aan een teamlid, moet u uitleggen waarom zij voor deze specifieke taak is gekozen. U kunt haar bijvoorbeeld vertellen hoe geweldig haar ontwerp van de website van Client X was en dat u een andere klant hebt die kan profiteren van haar unieke vaardigheden. Het laten zien hoe de specifieke bijdragen van een medewerker het bedrijf helpen om te slagen, biedt een nieuwe motivatie.

Ook kun je de feedback van klanten, collega’s en andere leidinggevenden delen. Omdat klantenservice belangrijk voor me is, geef ik positieve klantbeoordelingen en commentaren door aan mijn team. Dit is vooral cruciaal wanneer je een bedrijf start.

Gerelateerd: 6 Manieren om uw medewerkers te laten zien dat u hen waardeert — zonder hen meer te betalen

6. 6. Stimuleer medewerkers om merkambassadeurs te zijn.
Bent u van plan een aankomend branche-evenement bij te wonen? Laat één van uw medewerkers in uw plaats aanwezig zijn. De reden? Het geeft hem het gevoel dat hij zich machtig en gewaardeerd voelt omdat hij uw merkambassadeur is.

Dit geldt vooral voor werknemers op afstand. Als er een branche-evenement of conferentie in hun omgeving op komst is, vraag hen dan om uw bedrijf te vertegenwoordigen. U kunt ze ook vragen om te spreken op de carrièredag van een school, naar banenbeurzen te gaan of hun lidmaatschap van een professionele organisatie te sponsoren.

Gerelateerd: 3 Manieren om medewerkers te veranderen in merkambassadeurs

7. 7. Zorg voor professionele ontwikkelingsmogelijkheden.
Je moet weten dat 87 procent van de duizendjarigen aangeeft dat ontwikkeling belangrijk is in een baan. Al uw medewerkers – intern of virtueel – willen mogelijkheden om te leren en hun vaardigheden te verfijnen. Ze zullen zich professioneel relevant en concurrerend voelen en het geeft uw team de kans om een gedeelde ervaring op te doen wanneer ze samen workshops of lessen bijwonen.

Zelfs als uw medewerkers individuele lessen volgen of zelf workshops bijwonen, biedt u een platform om het geleerde te delen met de rest van uw team.

Gerelateerd: Wat staat er op Deck For Your Professional Development?

8. Geef extra’s.
Wie houdt er niet van extraatjes? Het is een van de belangrijkste redenen waarom werknemers bij een organisatie blijven, en het geeft hen het gevoel dat ze deel uitmaken van de familie — bedenk gewoon hoe het zou voelen als een collega een cadeaubon zou ontvangen en jij niet.

De voordelen kunnen van alles zijn, van gratis maaltijden tot gymnastieklidmaatschap tot onbeperkte vakanties. Het hangt uiteindelijk af van wat uw medewerkers verkiezen, of de extraatjes bij uw cultuur passen en wat uw budget toelaat.

Geen enkele succesvolle ondernemer heeft een solide basis gelegd met een team van mensen die zich onzichtbaar voelen. Door ervoor te zorgen dat werknemers zich niet over het hoofd gezien, genegeerd of buitengesloten voelen, kan niet alleen het interne succes van uw bedrijf worden bevorderd, maar ook het externe succes.


Ballonvaren voor feesten

Ben je op zoek naar een heel speciaal cadeau  om te geven voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, trouwfeest, communie, verjaardag …  Dan is een ballonvaart het ideale geschenk.

Tags:  DJ trouwfeest Ninove stretchtent ninove  – Herenschoenen Ninove